Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Αναβαθμισμένα drone-καμικάζι Kargu-2 για την Τουρκία.

30 αναβαθμισμένα drone-καμικάζι Kargu-2 τα οποία αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν από την τουρκική εταιρείαν αμυντικών συστημάτων STM (SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ MÜHENDİSLİK VE TİCARET A.Ş.η οποία με έσοδα 564,8 εκατομμυρίων δολαρίων, η κατέλαβε την 85η θέση στην Defense News Top 100 αμυντικές εταιρείες στον κόσμο. )θα ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας από το 2020. To drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίων κινητών και ακίνητων στόχων και για τον χειρισμό του απαιτείται μόνο ένα άτομο.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου αναφέρεται ότι μπορεί να εξουδετερώσει στόχο σε ακτίνα μέχρι 5 περίπου χλμ, έχει αυτονομία 10 λεπτών, μέγιστη ταχύτητα 72 χλμ/ώρα και οπτικό ζουμ 30x. Ο διευθυντής της εταιρείας STM Μουράτ Ακιντζί ανέφερε ότι τα πλέον αναβαθμισμένα «.. είναι λιγότερο από 70 κιλά το καθένα. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν εκρηκτικά και διάφορα είδη εξοπλισμού. Έχουν ακτίνα 15 χιλιομέτρων και μπορούν να μείνουν στον αέρα για 30 λεπτά με εκρηκτικά..»

Υπάρχει επίσης μια αναφορά ενός Τούρκου δημοσιογράφου του TRT  ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα παραλάβουν συνολικά 365 Kargu-2 καμικάζι drone (πηγή: Twitter/Ali Ozkok, 15-12-2019).
Αυτό που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της, είναι η ολοένα και μεγαλύτερη «επένδυση» της Τουρκίας σε πάσης φύσεως UAV, συνεπώς απαιτείται να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο ή να λάβει τα κατάλληλα αντίμετρα.

Πηγές:
armyrecognition.com
stm.com
uavdatch.org
Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου