Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Τουρκικός εξοπλισμός στη Λιβύη

Ξένες πηγές παρουσιάζουν πληροφορίες σχετικά με την αποστολή τουρκικού εξοπλισμού προς τη Λιβυκή κυβέρνηση (GNA) η οποία συμπεριλαμβάνει 20 ΤΟΜΠ BMC Kirpi καθώς και μερικά BMC Vuran 4x4 τα οποία είναι κατασκευασμένα ώστε να προβάλουν αντίσταση σε επιθέσεις από τοποθετημένες νάρκες και να παρέχουν προστασία σε περίπτωση ενέδρας.

Φωτογραφία επιβεβαιώνει ότι τα Vuran είναι εξοπλισμένα με τη πλατφόρμα απομακρυσμένου ελέγχου οπλικού συστήματος (SARP) της τουρκικής κατασκευάστριας Aselsan. Το πυροβόλο όπλο που έχει τοποθετηθεί είναι ένα M2 της Browning των .50mm.







Τα οχήματα αποστάλθηκαν από το λιμάνι της Σαμψούντας με προορισμό τη Τρίπολη της Λιβύης με πλοίο που έπλεε με σημαία της Μολδαβίας και ονομασία "AMAZON". Κάποιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι το πλοίο ανήκει σε τουρκική εταιρεία.

Κάποιες Λιβυκές πηγές αναφέρουν ότι το πλοίο επίσης μετέφερε MANPADS(man portable air-defense system) αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα (ATGM) και όπλα βουλγαρικής κατασκευής. Ωστόσο αυτοί οι ισχυρισμοί για τη παραλαβή αυτού του υλικού δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

Η παράδοση αυτών των οχημάτων στις δυνάμεις του GNA αποτελεί παραβίαση της απόφασης του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ (UNSC) σχετικά με το εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Λιβύη τον Φεβρουάριο του 2011.

Ακολουθούν φωτογραφίες από κατεστραμένα BMC Kirpi και Vuran στη Λιβύη από τις δυνάμεις του LNA.






Πηγή: https://southfront.org/new-photos-reveal-more-information-about-turkish-arms-shipment-to-libya/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου